Tere Kõigile matkasellidele.
Olen mitmelt poolt kuulnud, et Õnn on katusega onn...

kas pole?
Ei ole ma just suurem kirjamees, seega üritan lühidalt ja lihtsalt teha.
Aasta algul sai mõeldud, et kuna vabariigil täitub ilus ja suur number, ning kõik nagunii sell puhul miskit teevad ja toimetavad, siis võiks ju kah miskit teha. Aeg läks ja mõte jäi mitmeks kuuks unustusehõlma, kuni ühel märtsikuu päeval sattusin taaskord oma lapsepõlve radadele käima.
Metsade ja rabade vahel on üks tore koht, kus lapsepõlves sai ohtralt aega veedetud, kuid kevadel taaskord sinna sattudes oli olukord üsna trööstitu. Katus katki, ahi kokku kukkunud, uks lääbakil jne. Kurb oli vaadata hetkeolukorda ja meenutada neid aegu kui sai ukse kõrval kamina ees vorste grillitud ja öösel rabapealt kostvat ulgumist kuulatud.
Seega saigi vastu võetud otsus onn taas korda teha. Et saaks ise vanu aegu meenutada ja et saaks ka teised seda nautida.
kevade/suve/sügise jooksul sai majale paigaldatud uus katus ja uus küttekolle, kohendatud siit-sealt ja hetkeseisuga on ka wc ehitus pooleli, aga maja on talveks valmis ja ootab külalisi.
Kõigele lisaks otsustas RMK enda teadmata mulle abikäe osutada et inimestele seda vahvat kohta näidata. Nimelt selgus suvel, et rmk uus matkatee möödub onnist ca 50-70m kauguselt.
onnist kah...
Tegu on kunagi sügaval nõukogudeajal jäägrite tarbeks ehitatud majakesega(seepärast me seda isekeskis ka ,,jahionn,,-iks kutsume).
onnis on neli magamiskohta/lavatsit, suur laud, pliit(hetkel lisaks olemas vaid veekann, jõudumööda katsun täiendada), õues lõkkekoht ja kamin. Tarbevett saab kõrvalolevast ojast.
majas peaks kannatama suht mugavalt ööbida ka päris suure külmaga(kui aeg-ajalt mõni halg ahju visata), kuna onn on hästi soojustatud.
Onn on minupoolt korrastatud KÕIGILE tasuta kasutamiseks lootuses ja heas usus et seda hoitakse.
ASUKOHT: Kuna tegu on üllatusega(mis üllatus see ikka on kui kõik ette rääkida), siis ei ole ühtegi viita ega ütle ka täpset asukohta(leidmisrõõm peab kah jääma), aga onn asub Penijõe-Aegviidu matkatee Järlepa lõkkekoha ja Naisteraba Lõkkekoha vahel ning on matkateelt ilusti näha, suvel halvemini, talvel paremini.
NB! Kuna onn asub riigimaal ja minu tegevus on ka riigiga kooskõlastamata, siis puuduvad mul igasugused õigused. Kõik onni taastamistööd on tehtud heas usus ja lootuses, et riik ei pahanda.
NB! Kaardilt sa seda onni ei leia...
Parimat soovides
Siim