Postitus
Postitas Metavo » 11 Juun 2013, 22:07
Räägin oma kulgemise kogemustest ka.
Võrtsjärvest Tartusse 18-19 tundi jutti. Tartust Peipsini, kaks korda läinud. Ühel korral parvega, tohutu juhtimatu elukas mis ei liikunud isegi jõe voolu kiirusega mitte, läks kolm ja pool päeva koos kahe maabumisega ja tunnise võsas istumisega kuna üks jäi oma vahipostil magama. Kokku umbes 50 tundi liikumist, sellest tund aega intensiivne sõudmine kuna viimased 200 meetrit oli tugevalt vastuvoolu. Teisel korral aga kanuudega, passiivse sõudmisega ja umbes 10-11 tunniga olime kohal.
Pakun et Võrtsjärv-Peipsi võib paadiga võtta aega 50 tundi. Arvestama peab, kuna grupp suur siis umbes pool päevast kulub magamisele ja laagri lahti-kokku pakkimisele, siis umbes 4 päeva kulub sõidule, arvestada võiks aga 5-päevase retkega.
Lisada nüüd (mulle tundmatu) Väike emajõgi ja päevane Võrtsu ületus koos puksiirimise või keerulise logistikaga, siis võiks panna 3-4 päeva otsa matka pikkusele.
Kokkuvõttes, kogu matk 7-9 päeva minu arvutuste kohaselt.
Olen ka nõus, et peaks valima päevi natuke ilma järgi, millal minna. Mulle endale näiteks meeldib paadi kõrval meeletult päästevest seljas ringi ulpida, ilma nautida ja teha aeg-ajalt ujumisliigutusi. See on ka põhjus miks on mul paat, mitte kanuu või kajakk.
On ka oht et kajakimeestel hakkab igav, sõimavad kummipaadi sõbrad täis, viskavad nooltega täpsust ajaviiteks ja teevad kogu matka kahe päevaga ära.
Kuni on puid, pole probleemi