Nohik kirjutas: ↑29 Mai 2018, 13:18
Mõlemale rullile sai 15kg tõmbega mustjasroheline nöör. Lante saab kaasa igasuguseid, sellises keskkonnas mul kalapüügi kogemus samahästi kui puudub.
Ma eelistan ise tamiili tundra järvepüügil, umbestäpselt 0,18-0,22mm vahemikus. Kaldalt püüdes nööril see mittevenivuse omadus on landikadu põhjustav, kivide vahelt nööriga ei lõnguta mitte midagi lahti. 15kg teoreetilise tõmbejõuga nöör võib olla misiganes, kõik näitajad võivad valed olla ja enamasti igasugune ületestimine a la kle ma tõstsin ämbrit ja kle ma mõõtsin ise micromeetriga jne ei anna mitte midagi, oluline on see, et ta lendaks rullilt välja piisavalt hästi. Ma arvan, et tänapäeval need, kes hindavad nööri omadusi, need valiksid midagi 0,1 läbimõõdu ühel või teisel poolel. Liiga jäme nöör liiga väikse pooli pealt ei lenda. Argument, et kle ma ju raftiga, no ma ei tea, ma ainuke kord käinud spinnaga perserõngaga peal, no ikka on viskeulatust vaja, ta ei tule lähedale, kaugemalt tuleb järgi küll. Mu meelest on enamvähem heitekaugus, kui keskmistes tuuleoludes viskad kaldalt 12gr lotot 30m ja lusikat 50m. Allatuult võimalustega lendab loomulikult kõik paremini. Alati pole vaja head viskekaugust, piisab ka väiksest aga selleks peavad head ilmaolud olema ja kala aktiivne ja tänu ilmale ka mittepelglik.
Kaaluda võiks mingite pikemate aeruga minekute ajal midagi järgi panna trollima, lollikindel järgi lohiseja on ujuv vobler , jääd seisma, puhkama, miskit ei juhtu, ulbib, hakkad uuesti minema, sukeldub ja püüab. Võib muidugi muid lante ka trollida aga pöörlevatega see oht, et pööral ei tööta korralikult ja keerab jubedad pikivindid peale, lusikas lollikindlam aga peab sobima raftikiirusega.Vajuvaid asju tuleb lihtsalt kontrollida pidevalt. Kerimiskiirus ja sügavus on võtmesõnad nii ehk naa landitamisel.
Selles suhtes ahvatlev võimalus, et kohale jõudes äkki söögikala juba olemas ja mingeid lante saab ka nii möödaminnes testida.